Zoeken in deze blog

maandag 17 september 2012

Voel de wind...



Met dank aan Ti.
Ik heb weer heerlijk gefietst dit weekend. Lekker over de hei naar Baarn en via de bossen van de Lage Vuursche terug. Een moe lijf en een opgeruimd hoofd, dat krijg je ervan.

zondag 9 september 2012

Goede voornemens

Was het in het voorjaar nog zo dat ik minder fietste dan ik zou willen, inmiddels is dat verleden tijd. Ik heb afgelopen zomer meer gefietst dan ik erover heb geschreven en daar geniet ik enorm van. Voor mijn gevoel heb ik dit jaar een hele lange zomervakantie gehad en dat is mede dankzij al die fietstochtjes. Overigens is het zo dat ik met alle suggesties in mijn fietsboek nog jaren toe kan, verre tochten komen er nog niet zo van. Maar ondertussen begin ik het hier in de buurt al aardig te kennen. En wat een geluk heb ik dan dat ik in zo'n prachtige omgeving woon; bos, heide, watergebied, weilanden, er is van alles.

Gisteren heb ik via de Ankeveense Plassen naar Weesp gefietst. Een prachtige route langs een smal fietspaadje tussen het water door. Het was een beetje heiïg nog zo in de ochtend. En héél stil... Ik was er nog nooit geweest en het is hier pal om de hoek. Wéér iets leuks ontdekt, denk ik dan. En er is nog veel meer.

Een paar jaar geleden had ik voor mezelf de slogan "een gezonde geest in een gezond lichaam", als iets om na te streven. En nu, als ik dan zo lekker op mijn fietsje zit, dan denk ik; daar wordt aan gewerkt. Ik heb me dan ook voorgenomen om iedere week een tochtje te maken op de fiets. Dat lukt me nu natuurlijk aardig met al die mooie weekenden - hoewel ik al een paar flinke buien heb getrotseerd - en zal wat meer van me vragen als de winter intreedt. Maar voorlopig ga ik ervoor. Gewoon omdat ik er zo van geniet!